HP Lange solo

Café Blues Corner

Gratis adgang

DATO

FREDAG 29. OKTOBER 2021

ARRANGØR

BLUESKLUBBEN DOUBLE TROUBLE

START

15:00

DØRENE ÅBNER

14:00

PLADSER

SIDDEPLADSER

HP Lange.jpg

 mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange fra den amerikanske folkemusiktradition. Her i 2020 er han aktuel med en helt ny cd – ”I feel fine”

 

Ligesom tidligere udgivelser har ”I feel fine” fået fine anmeldelser:

”I feel fine er den foreløbige kulmination på den udvikling og genopfindelsesproces, H.P. Lange nu har gennemgået i en årrække. Resultatet er en ærligt talt hamrende god plade, fuld af rå energi og spillelyst. Den bør være selvskreven, når næste års DMA-nominerede skal udpeges.” Jakob Wandam Blues news DK

”Vi får det hele, som man sikkert hadde sagt på dansk. Og det fungerer. Det fungerer som bare det! Jeg elsker den nye og folkelige stilen til HP Lange Big Gumbo, den stemningen og den store livsgleden som gjenspeiles.”

Bjørn Wiksaas Blues News NO

 

 

Den nye cd er nr 12 i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn. I 2016 fik han Horsens Blues Festival / Blueskartellets ærespris.

 

På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Deltablues, countryblues og mountain. Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Youtube

Crossroads blues https://www.youtube.com/watch?v=xsNfC5Z5uF0

Frankie & Johnny https://www.youtube.com/watch?v=N28NTRUVPoY

I feel fine https://www.youtube.com/watch?v=4eBTnq7AVVM

Chilli og Blues.jpg